Sejernih Kaseh

By: Mama Farish Fareeq

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Monday, 11-Aug-2008 00:30 Email | Share | | Bookmark
BLOG!!

salam,
kawan-kawan sumer,
kita dah berpindah pada blog baru..
sudi-sudila jenguk-jenguk dan post komen yer..


http://farashazlina.blogspot.com


Friday, 27-Jun-2008 08:26 Email | Share | | Bookmark
Wajah Muhammad Fareeq Hazami

 
 
 
Fareeq dah 2 bulan lebih..fareeq seorang anak yg banyk juga kerenah,manja ngn kuat memekik n megamok..ekkeke...nilah adik farish hakimi..Kali pertama outing ngan my boys mmg susah sgt2.kitaorg ingat fareeq ni mcm farish gak mse kecil..suk kat air cond tdo jer tapi lain benar dr jangkaan kami.rancangnya nk shopping sakan kebetulan masa tu jusco sale giler kan,alih2 satu bende pun xdapat malah kami berdua xdpt makan pun.. ..kesian kan,sehari suntuk berjalan..ngn abg long mengamok nk turun,rimas kne dukung ngn papa.fareeq duk dlm stroller dia so asben trs belikan satu buggy tuk dia..lps tu baru aman dunia..











[/quote]baru buat blogs baru...pada sape2 yg sudi nk kunjung sila la ke
http://farashazlina.blogspot.com/


Friday, 20-Jun-2008 05:05 Email | Share | | Bookmark
Pegalaman melahirkan Bb Muhammad Fareeq Hazami

[size=9]Alhamdulilah,
aku kini dah selamat melahirkan anak kedua kami,Muahammad Fareeq Hazami namanya.Dilahirkan secara ceaserian pada 18 april 2008 jam 7.15pm dengan berat 3.4kg.sama berat dengan abg long dia. .So,nk cite sikit pegalaman melahirkan ank kedua ku..

EDD 12april08 tapi hari tu masih xrasa sakit-sakit jugak.Tapi aku dah bersedia mental fizikal pd semua kemungkinan yg akan berlaku.Asben suh apply cuti 15hb sbb kesian tgk aku sarat bawa perut.

13april08
Mak bagi minum air kembang fatimah,katanya utk memudahkan bersalin,aku pun tegok air tu sampai habis.Tepat kol 12am aku nyer perot dah stat sakit constraction 10min/1.Ya allah,asben da cemas-cemas bitau mak n suh aku p hospital .aku thn jugak sakit tu sbb esoknya ade check up.masa tu baby dah krg gerak,riso jugak tapi aku ttp monitor sbb mmg kebiasaannya dia mmg krg aktif berbanding farish dlu.

14april08
Pagi je sakit dah stop & mula sakit blk belah malam tapi malam ni lebih kuat dr semalam.10min/2.Ya allah tuhan saja yg tahu.Malam tu asben pujuk aku suh p hospital bila dia terpaksa xtdo mlm sebab tgk aku tahn sakit tapi aku tetap degil xnk pegi.

15april
Bagun pagi kurang sikit rasa sakit,contraction kuat waktu malam je,2malam xdapat tdo lena.Sama mcm sakit nk aku perlu tanggung mse nk lahirkan farish.Lps mandi je aku tgk dh turun tanda darah,asben ngn mak suh p hospital ari tu jugak.Alhamdulilah baby dh gerak ok,aktif semula. ,kol 10am terus gerak g hospital.doktor seluk baru 1cm. .

16april~17april08
Constraction yg sama aku rasa tapi sejak masuk ward ni constraction makin kuat,memang terasa betol kesakitan yg kepala baby tengah nk turun ke bawah.Dulu masa nk bersalin kan farish aku xpernh pulak rsa sakit yg mcm ni,sbb masa tu kepala baby masih xturun lagi. .Tuhan saja yg tahu sakit yg perlu aku tanggung,malam tu sakit sangat n staff nurse seluk baru buka 3cm.Doctor datang n bitau,aku akan dihantar ke labour room esok pagi.Xsabar nk tunggu esok n nk tgk baby yg dlm perot ni.Tambh2 lagi bila scan asik sorok je, so kami masih xtahu akan jantinanya.

18april08
seawal pagi 8am aku dah dihantar ke LB,berdebar2 sungguh hati tapi sebelum masuk labour room aku sempat teguk sikit air selusuh yg mak bekalkan.. ,org ckp klu sblm msk LB elok minum.Setiap 4jam doktor dtg cek,ya allah jawapan doc mmg menghampakan kami bila bukaan servis msh dlm 3cm tanpa ade apa-apa perkembangan smpaila ke pukul 6pm..sekali lagi aku diseluk dn masih xmenunjukkan apa-apa perubahan.Masa tu aku dan siap sedia utk menerima yg aku xkan boleh bersalin secara normal ,dengan izin asben,aku membuat keputusan utk c-zer je sbb dh xtahn menangung kesakitan ku dan akhirnya tepat kol 7 aku ditolak ke LB...7.15pm lahirlah permata hati kedua kami,muhammad fareeq hazami seberat 3.4kg,,sweet sgt,muka baby mcm girl sampai asben pun boleh sangka yg kami dapat baby girl.. .
[/size]


Monday, 31-Mar-2008 05:45 Email | Share | | Bookmark
Farish Party

 
 
 
View all 6 photos...
Alhamdulilah,terlaksana juga niat kami mengadakan majlis harijadi farish pd sabtu lepas(29/03/2008).Ramai juga para tetamu yg datang,so terima kasih bnyak2 pada yg sudi hadir memeriahkan majlis harijadi farish & yg bermurah hati bagi saguahati & mainan2 yg buat farish teruja. .Tapi sayang,birthday boy meragam malam tu,demam+batuk+selsema+eczema dia muncul so sepanjang majlis nk berdokong dgn mama & papa.So,pd yg kurang dpt layanan pd kami,harap dimaafkan. .Menu kami pd malam tu adalah :

Mee hun Soto,
Lontong,
Nasi impit & kuah kacang,
Sate ayam,
Kuih karipap,
Puding Buah,
Bubur kacang,
Air sirap.

Banyak sangat kenangan yg xdpt diabadikan sbb busy sgt melayan tetamu,menghidang makanan & melayan farish yg meragam sepanjang majlis.So,de seskit je pic yg dpt disnap. len kali klu plan buat bday yg besar kne pagil photographer la utk abadikan kenagan2..







Friday, 28-Mar-2008 08:24 Email | Share | | Bookmark
Donut Big Apple!!

Sekian lama menunggu nk makan donut big apple ni sebelon farish admit ward lagi tapi xkesampaian & asben gantikan dengan donut dunkin donut tapi rasa nya tetap xsama. .
akhirnya smlm dapat juga makan donut ni,kiranya smlm mmg hari makan2 sedunia la,ape yg
xdpt sblm ni dah tertunai cuma prt ni je yg xleh nk isi bnyak2..hehehe.

Thread ni jugak khas buat mazzura yer,jgn ingat kat KL je ade donut big apple taw.. .Xyah g jauh2 pun leh dapatla cik kak oii...jangan teruja atau sakit hati plak k...P ajak asben cari donut ni cecepat tau,takot nanti kempunan... ..yummmmy....





[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net